Велико Търново открива календара на републиканския ендуро шампионат

Публикувано на пт, 30 мар. 2018
455 четения

С кръг във Велико Търново през уикенда ще бъде открит календарът на републиканският шампионат по ендуро за 2018 г. Проявата ще бъде в околностите на старата столица, като вече са подадени над 180 заявки за участие, съобщиха Георги Недев и Момчил Терзиев. Съорганизатор на надпреварата е великотърновският клуб “Сикс Спортс”. В събота е отвореният кръг (с GPS с предварително качен трак), а в неделя – затвореният кръг. Със сигурност ще има много емоции както за състезателите, така и за публиката. За най-добрите са предвидени купи и предметни награди.
“Сикс Спортс” е основан през януари 2014 г. от Георги Недев, като започва с идеята да развива дейност главно сред подрастващите. Дейността на клуба е широкообхватна, но главно има за цел да развива Мотокрос, Ендуро, Супермото, както за мотоциклети така и за АТВ. “Занимавах се с деца, изградихме малък полигон. Вече имаме по-ясна визия. Този спорт изисква много усилия и средства, искам да дам шанс на талантите да го практикуват”, сподели Георги Недев. Клубът се занимава и с благотворителност.
39 души членуват сега в “Сикс Спортс”, те са на възраст от 13 до 47 години. Самият Георги Недев признава, че е кръстил клуба на любимия си № 6. Той е регистриран като НПО, Недев е негов председател, има трима заместници – по ендуро, АТВ и по организацията, и още двама членове на клубната управа.
Клубът представи и двама от младите си таланти – Светлин Даскалов и Славомир Иванов. “С първите си 50 лв. си купих “балканчето” от дядо си. Оттогава напреднах много, този спорт ми дава адреналин”, сподели Светлин. Славомир пък сподели, че още на 5-6 г. е имал малко АТВ и оттогава е разбрал, че има “бензин в кръвта”. “Толкова адреналин изразходваме на състезанията, че после на пътя не си позволяваме да бъдем недисциплинирани”, категоричен е Георги Недев.
Анатоли ПЕТРОВ
сн. Бранимир БОНЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново