Велико Търново е вариант за домакинство на финалната четворка на Балканската лига

Публикувано на пн, 1 апр. 2013
113 четения

Дворецът на култура и спорта “Васил Левски” във Велико Търново е вариант да бъде домакин на предстоящата финалната четворка на Балканската лига по баскетбол. Новината бе потвърдена от треньора Иван Балъков и от националния селекционер и наставник на “Левски” Константин Папазов.
“Ние имаме супер последен вариант, в който сме водили разговори с кмета на Велико Търново инж. Даниел Панов, който е много амбициран и иска да събуди интереса към този спорт в града. Вярва, че с ремонта на залата в университета и още една зала, имат много сериозна програма за догодина да стане база на националния тим, да се играят там квалификации. Сега са готови, ако нещо се случи и стане някакъв супер краен вариант, да бъдат и те евентуално домакини, ако позволяват правилата. Ще направим всичко възможно домакинството да е в България”, заяви Тити Папазов.
Първоначално от “Левски” искаха да бъдат домакини на финалите в София, но след като се оказа, че няма свободна зала, те се спряха на вариант с В. Търново.
Фаворит за приемане на домакинството в България обаче остана Самоков. Отборите на “Рилски спортист” и “Левски” ще се изправят един срещу друг в единия полуфинал в Балканската лига. Росен Барчовски и ръководството на “Рилски спортист” желаят да вземат домакинството, но за да стане това факт, е необходимо от община Самоков да поемат определен финансов ресурс за провеждането на финалите в Баскетболната лига.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново