“Дунав” (Лом) се отказва, няма да има изпадащ от Северозапад

Публикувано на пт, 9 февр. 2024
99 четения

Няма да има изпадащи отбори от Северозападната Трета лига – това стана ясно на традиционната среща на ръководството на Зоналния съвет на Българския футболен съюз във Велико Търново с представители на клубовете от Северозападна Трета лига преди подновяването на първенството. В работния форум участваха президентът на АФЛ и член на Изпълкома на БФС Румян Вълков, шефът на ЗС на БФС Бончо Генчев и секретарят Игор Бакьов.
Причината е, че “Дунав” (Лом) прекратява участието си в първенството по финансови причини. “Дунав” внесе официално писмо за прекратяване на участието си. Досегашните му резултати се зачитат, а всички негови съперници през пролетния полусезон ще записват служебна победа с по 3:0, както гласи наредбата. Те стават изпадащ отбор и други изпадащи няма да има”, съобщи секретарят на Зоналния съвет на БФС Игор Бакьов. Тимът от Лом бе завършил трети през есенния дял на първенството, а през ноември неговият старши треньор Ферарио Спасов загина след зловеща автомобилна катастрофа.
Румен Вълков информира клубовете, че до 15 февруари ще получат по 4205 евро от фонд “Солидарност”, а през лятото – и мачови топки, с каквито ще се играят срещите и във Втора лига. Обсъдени бяха и различните инициативи на БФС в подкрепа на аматьорския футбол, както и организационните неща около картотекирането на отборите за пролетния полусезон. Пролетният полусезон стартира на 24 февруари, като още в първия кръг е възловото дерби на върха между “Академик” и “Локомотив” (ГО).
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново