Вдъхновен “Етър” срази “Дунав” с 2:0, напук на опитите да бъде спрян

Публикувано на пн, 21 май 2018
257 четения

Днес от 20:30 ч. е ответният мач в Русе

“Етър” е само на крачка от 11-ото място в крайното класиране на Първа лига, което дава право на директно оставане. “Виолетовите” сразиха “Дунав” с 2:0 в първия бараж, въпреки безпардонното съдийство и имат добра преднина преди реванша. Втората среща е днес в Русе от 20:30 ч.
“Етър” тотално смачка дошлия с пет поредни победи съперник и определено заслужаваше и по-изразителен успех. Още в началото удар на Руменов бе избит от вратаря, а изстрели на Мане и Сърмов профучаха покрай гредите. Скандалът избухна в 40-ата минута, когато след центриране от корнер Бадара стреля с глава и Почански довкара топката в мрежата за 1:0. Голът бе зачетен от главния и страничните съдии, Почански обра овациите на публиката и топката бе поставена на центъра. Заобиколен от играчите на “Дунав” обаче, Дениз Соколов изведнъж промени мнението си и плахо вдигна байряка за засада… Последваха бурни освирквания и възгласи “Мафия!”. В следващата атака “Дунав” атакува опасно и Христо Иванов блестящо спаси, в противен случай не се знае дали този мач щеше изобщо да завърши.
За чест на “виолетовите” през второто полувреме те продължиха битката с тотално раздаване на сто процента. В 49-ата минута след центриране отдясно Батрович с глава би до гредата. В следващата атака пък Бадара стреля в аут, вместо да остави топката на свободния Мане. Минута по-късно Ковачев от “Дунав” получи заслужен втори жълт картон за груб фаул срещу Руменов.
Нищо обаче не можеше да спре етърци. В 55-ата минута след поредната атака и центриране отляво Даниел Младенов стреля за 1:0. Нов удар на Батрович мина покрай вратата. Реферът Владимир Вълков обаче още не бе казал последната си дума. Точно двамата играчи на “Етър”, които висяха с картони – Гълъбов и Сърмов, бяха елиминирани за реванша в Русе. След измислен първи жълт картон, Гълъбов направи второ нарушение срещу съперник на скорост и бе отстранен. Сърмов пък след сблъсък във въздуха глава в глава със съперник остана да лежи на терена с окървавена глава, но реферът измисли игра с лакет и му вдигна картон, който го вади за реванша.
И това не спря “Етър”. В 75-ата минута Георги Пашов бе изпуснат непокрит в пеналта, овладя топката и прецизно я прати в мрежата за 2:0! В 84-ата минута за много груб фаул на Бирсент Карагарен той също видя червения цвят и “Дунав” остана отново с човек по-малко. До края “виолетовите” продължиха да атакуват и се разминаха пред вратата на русенци с трето попадение.
Победата с 2:0 бе повече от заслужена, но етърци трябва да знаят, че ги очаква изключително труден реванш днес в Русе и нещата още не са решени. И край Дунава ще бъде битка за мъже!
“Етър”: Хр. Иванов, Атанасов, Гълъбов, Скерлев, Пашов, Сърмов, Руменов, Мане (79 Колев), Батрович (73 Василев), Почански (46 Младенов), Бадара.

Балъков: “Искам да попитам кой промени решението на съдията?”

“Много емоционален мач, с голям заряд от двете страни, с една великолепна публика, която с всеки изминат мач става все повече и много ни радва. С огромно старание, желание на футболистите и тактическа дисциплина успяхме въпреки съдийските грешки да стигнем до комфортен резултат. Аз никога не съм говорил срещу съдиите, само едно ще кажа: иска ми се грешките им да са неволни. Защото тези хора по трибуните искат хубав футбол с по-малко грешки. Много ми е интересно обаче кой промени решението за отмяна на гола, защото страничният съдия посочи гол. Говориха и изведнъж си промени решението, нека сам отговори от кого получи информация, че това е засада?!
Но очаквам в Русе след тези емоции и там да бъде много здрав мач. След като бием с 2:0, нормално е да сме оптимисти за оставането в Първа лига. Но ние винаги трябва да играем за победа. Много важно е и да не пуснем гол и в следващия двубой.”

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново