“Болярки” се прицелиха в бронзовите медали

Публикувано на ср, 29 мар. 2017
98 четения

Футболистките на ЖФК “Болярки” се прицелиха в бронзовите медали от първенството, като шансовете за спечелването им станаха съвсем реални. След първите три пролетни кръга възпитаничките на треньора Валентин Витанов са на четвърта позиция, само на 3 точки от третия “Екомет 90” (Пловдив).
Великотърновки записаха петата си поредна победа в първенството (и трета пролетна), но за съжаление без игра. “Болярки” трябваше да приемат състава на “Пълдин” (Пловдив), като мачът трябваше да се играе в неделя от 15:00 ч. В събота обаче от пловдивския клуб се обадили, че няма да пътуват за двубоя. Така великотърновки записаха служебна победа с 3:0.
Интересното е, че те не са допускали гол в първенството на “А” група при жените от 12 ноември насам, когато загубиха в Пловдив от “Екомет 90” с 2:0. После биха ЖФК “Варна” с 4:0, разгромиха “Нефтохимик” с 18:0, тази пролет стартираха с победа 6:0 над ЖФК “Бургас”, преди седмица биха като гости “Берое” с 2:0, а сега записаха служебно 3:0.
Така състезателките на Валентин Витанов са четвърти с 27 точки и голова разлика 52:17. Основните им конкурентки за бронзовите медали “Екомет 90” имат 30 точки и разлика 46:12. “Болярки” ги приемат у дома на 13 май. Преди това обаче те имат серия от битки. В неделя, 2 април, от 15:00 ч. гостуват на втория в класирането “ЛП Суперспорт” и по думите на Валентин Витанов, ако покажат качествата си, могат да спечелят мача. Следващото им домакинство пък е на 9 април, неделя, от 13:00 ч. срещу четвъртия в таблицата “Спортика” (Благоевград). Шампионатът на “А” група при жените завършва на 3 юни.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново