“Болярки” разбиха с 14:0 “Бургос лейдис” в Бургас

Публикувано на вт, 5 апр. 2016
249 четения

С двуцифреното 14:0 разпиляха футболистките на “Болярки” в Бургас местния “Бургос лейдис” в мач от 12-ия кръг на първенството на “А” група при жените. Домакините са последни в класирането и предварително бе ясно, че великотърновки ще си оправят головата разлика. Авторки на головете бяха всички основни състезателки – Велизара Владимирова, Лора Петрова, Найме Джикелова, Теодора Йорданова, Даяна Георгиева и др. Мача пропусна поради наказание Тодорка Тодорова.
“Съдията свири края на мача доста по-рано, отделно колко атаки ни бяха спрени поради засади… Ние също искахме да си оправим головата разлика, в миналия кръг НСА ги би с 23:0”, коментира треньорът Валентин Витанов.
Успехът позволи на “Болярки” да излязат на 4-о място в класирането, като изпревариха “Екомет 90”, загубил с 0:5 от НСА. След столичанки в класирането са “Спортика” (Бл) и “ЛП Суперспорт”.
Междувременно 12-годишните “Болярки” спечелиха убедително турнира, провел се в комплекса “Спортно Търново”. Четири отбора спориха за купата. Великотърновки биха с 5:1 “Боруна” (Царева ливада), с 2:1 “Светкавица” (Градежница) и с 3:2 ЖФК “Варна”. Купата за първото място им бе връчена от Александър Шатровски от БФС.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново