“Болярки” писаха “шестица” на варненки

Публикувано на ср, 21 окт. 2015
187 четения

С категорична победа 6:2 завърши гостуването на “Болярки” на ЖФК “Варна” в шестия кръг на “А” група при жените. Мачът започна изненадващо с гол на домакините, но малко след това Лора Петрова оползотвори едно подаване за 1:1.
Великотърновки натиснаха и след двойно подаване между Лора Петрова и Даяна Георгиева завърши с удар в ъгъла за 1:2. Така завърши и първата част.
След почивката при една атака откъсващата се Лора Петрова бе фаулирана пред наказателното поле, но не последва никакъв картон за съперничката. При изпълнението на фаула Тодорка Тодорова би неспасяемо за 1:3. След грешка на гостенките “Варна” намали на 2:3, но последва хубав пробив на Теодора Христова, завършил с четвърти гол.
“Болярки” атакуваха непрекъснато и възможности имаше пред Мирела Моева, Лора Петрова, Даяна Георгиева, Велизара Владимирова… На 2:5 покачи Велизара Владимирова с хубав удар, а при поредната атака тя пропусна технично топката и Теодора Христова оформи крайното 2:6.
Победата затвърди петото място на “Болярки” в групата до момента с 10 точки, но тимът има и мач по-малко. Води НСА с 18, следвани от “Спортика” (Бл) и “ЛП Суперспорт” с по 15 и “Берое” с 12 точки.
Момичетата до 12 години на “Болярки” пък спечелиха турнир във Велико Търново. В първия си мач те завършиха наравно 2:2 с тима на Градешница, а на финала с “Русе” проявиха характер и обърнаха мача. Гостенките два пъти повеждаха с 0:1 и 1:2, но великотърновки изравняваха, а в крайна сметка спечелиха с 3:2 победата и турнира.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново