“Болярки” останаха без медал до 12 и 15 г.

Публикувано на чт, 30 юни 2016
125 четения

Отборът на “Болярки” участва в държавните финали по футбол за титлата във възрастовите групи до 12 и до 15 години, като изненадващо остана извън медалите. В турнирите през сезона тимовете се представяха много силно, спечелиха купи за първи места.
Над 120 деца взеха участие във финалния футболен фестивал за девойки до 12-годишна възраст, който се проведе на стадион “Локомотив” в град Дряново. В състезанието се включиха осем отбора от различни градове на страната, като всички разходи по настаняването и организацията на мачовете бяха поети от Българския футболен съюз като част от “Програмата за развитие на женски футбол”.
В своята предварителна група “А” малките “Болярки” завършиха 0:0 с тима на “Светкавица” (Градежница), после 1:1 с “ЛП Суперспорт” и загубиха с 0:2 от “Спортика” (Благоевград). “Липсваше ни основна състезателка, която бе болна, после се контузи друга. Реално играхме с човек по-малко и това повлия в мача с Градежница. Срещу “ЛП Суперспорт” поведохме с 1:0, после ударихме и греда. Победата ни пращаше на финал, но 3 минути преди края ни изравниха след много спорно съдийско отсъждане”, заяви треньорът Валентин Витанов. “Болярки” завършили с абсолютно равни показатели в групата и се наложило да се тегли жребий дали да играят за 5-6 или 7-8 място. В крайна сметка играли за седмото, което спечелили с убедителна победа с 3:0 над “Боруна” (Царева ливада).
При девойките до 15 години близо 200 момичета участваха на финалите на стадион “Севтополис” в град Казанлък. 12-те участващи отбора бяха разделени в четири групи по три и отново разходите им бяха за сметка на БФС.
Пълен малшанс преследваше в този турнир “Болярки”, които бяха в предварителна група с отборите на “Литекс” и НСА. “Изпуснахме да бием НСА, които после станаха шампионки. Допуснахме случаен гол след наша грешка, последваха куп пропуски пред тяхната врата. Четири пъти излизахме сами срещу вратарката, два пъти нацелихме гредите. В крайна сметка паднахме с 1:0, както и в мача с “Литекс”, които сме били многократно, но отново ни преследваше малшанс”, коментира Валентин Витанов. Двете минимални загуби оставиха “Болярки” трети в групата им и ги извадиха от финалната осмица.
От 1 юли предстоят финалите на първенството за девойки до 17 години.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново