“Болярките” биха “Берое” като гости, излязоха на второ място

Публикувано на вт, 24 апр. 2018
123 четения

Изключително важна победа постигна женският тим на “Етър”, който победи с 1:0 като гост “Берое” в Стара Загора. Успехът срещу пряк конкурент прати възпитаничките на треньора Валентин Витанов на временното второ място в класирането на “А” група при жените. Единственото попадение, донесло трите точки, падна в 30-ата минута, когато Лора Петрова получи топката, овладя я и я прати в мрежата на домакините за 0:1.
“Берое” е силен отбор, тактиката ни беше да играем прибрано, групирано и да не позволяваме “дупки”, да затворим и да търсим своите шансове. Още в 5-ата минута Недрет Заструг стреля опасно, но вратарката извади топката изпод сглобката. После реферите пуснаха две засади на домакините, добре че не ни вкараха гол. Поведохме с 1:0 с хубав гол на Лора Петрова, но после не ни дадоха и дузпа, след като Лора стреля с глава и топката срещна вдигнатата нагоре ръка на състезателка.
През второто полувреме “Берое” натисна, безспорно са добри, но нашата вратарка Лора Атанасова спаси доста положения. Още веднъж бяхме ощетени, след като при контра Мирела Моева получи топката, вратарката им излезе пред пеналта и спря топката с ръка, но получи само жълт вместо червен картон. Лора Петрова пък нацели гредата”, разказа треньорът Валентин Витанов, който отличи освен голмайсторката още Недрет Заструг, Габриела Иванова, игралата с температура Велизара Владимирова.
С тази победа “Етър” излезе на престижното второ място след лидера НСА, който има 15 победи от 15 мача. “Виолетовите” имат 31 т., като изпревариха “ЛП Суперспорт”, който обаче е с 30 и два мача по-малко. Четвърти е “Спортика” (Бл) с 29, а “Берое” остана с 23 точки.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново