„Болярките“ биха в Ксанти (Гърция) с 1:0 „Цариците на Тракия“

Публикувано на ср, 22 февр. 2023
715 четения

Етърки спечелиха престижна победа с 1:0 при гостуването си в гръцкия Ксанти на местния тим, носещ името „Цариците на Тракия“. „Болярките“ са на едноседмичен лагер в Златоград, а вчера уважиха поканата на гръцкия клуб за контролна среща.

Единственото попадение в мача бе в полза на „Етър“, като негов автор стана петокласничката Моника Бориславова. Великотърновки бяха без три от най-опитните си състезателки – Тодорка Тодорова, Мирела Моева и Габриела Боюклиева.

Местната преса обширно отрази двубоя с репортаж и снимки. „Кралиците на Тракия“ имаха възможност да изиграят особено важен мач, като посрещнаха на стадион „Юнион“ в Ксанти женския отбор на „Етър“ (Велико Търново), който се състезава в Първа национална дивизия на България. Мачът премина в приятелска атмосфера, а на терена имаше фенове както от Ксанти, така и от България. Христос Ставру използва всичките си футболистки, които натрупаха богат опит срещу особено силен противник! За протокола крайният резултат беше 0:1 в полза на Етър. Съдия на срещата беше Панайотис Ктистис. Трябва да се отбележи, че преди началото на мача ръководителите на двата клуба си размениха подаръци, като Апостолос Кутрулос подчерта колко важни са тези мачове не само за укрепване на отношенията с „Етър“, но и като цяло за разширяване на опита и приятелствата за момичетата на отбора на Ксанти“, пише sportsaddict.gr.

Анатоли ПЕТРОВ
сн. sportsaddict.gr

loading...
Пътни строежи - Велико Търново