“Балкан Арена” готов, вече е с трева и осветление

Публикувано на ср, 30 мар. 2016
670 четения

Новият спортен комплекс “Балкан Арена” вече е почти готов и на него в най-скоро време ще могат да се играят футболни мачове. Съоръжението в кв. “Картала” вече придоби завършен вид, след като бе положена изкуствената трева, поставено бе осветлението, изградени бяха трибуна и съблекални.
Теренът е с размери 45х25 метра и на него ще могат да се играят мачове от Футбол 5. Изкуствената трева е изключително качествена, внесена от Испания, а осветлението е монтирано от всички страни на игрището. Остава да се положат само фитнес уредите на открито.
Намеренията бяха “Балкан Арена” да бъде открит за 22 март, но дъждовното време забави полагането на изкуствената трева. Тя обаче вече е готова и на практика малките футболисти на Велико Търново ще могат да ползват игрището още преди официалното му откриване, което ще бъде в началото на април.
Комплексът е върху 1 декар площ, проектът бе дарение от група великотърновски проектанти със съдействието на администрацията и на кмета Даниел Панов, а основен инвеститор е бизнесменът Петър Христов, като инвестицията в размер на 120 000 лв. също е дарение.
На “Балкан Арена” ще могат да се правят градски турнири между училищата и детските градини, което го превръща в чудесна придобивка за най-малките футболисти на Велико Търново.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново