“А” областна футболна група

Публикувано на чт, 13 окт. 2016
183 четения

Лясковчани биха в Дебелец,
Георгиев с хеттрик
“Ботев” (Дебелец) загуби от “Левски” (Лясковец) с 0:5 в мач с два червени картона. Домакините бяха далеч от миналогодишното си ниво и дори не създадоха чисто голово положение пред вратата на лясковчани. Мехмед Мустафов вкара с глава за 0:1 в 20-ата минута, възползвайки се от разбъркване в полето на “Ботев”. До почивката и Георги Георгиев се разписа с глава, пращайки топката в десния ъгъл на вратата на дебелчани за 0:2.
Христо Петков в 48-ата минута след изпусната от вратаря на домакините топка вкара третото попадение. Четвъртия гол за “Левски” заби Георги Георгиев в 77-ата минута. Пак той с пето попадение във вратата на дебелчани оформи своя хеттрик. Червени картони получиха Димитър Иванов от “Ботев” и Стефан Марков от “Левски” (Лясковец).
“Ресен-2012” за малко
да изпусне победата
Ресенчани по програма трябваше да гостуват на “Чумерна” (Елена), но тъй като тревното покритие на стадиона в Елена още не е готово, мачът се игра в Ресен. Въпреки очакваната безпроблемна победа, домакините спечелиха с минималното 2:1. Ресенчани започнаха по-добре и поведоха с 2:0. Детелин Кирвиков в 44-ата и на Светослав Станчев 54-ата минута оползотвориха центрирания на своите съотборници.
Еленчани обаче не се предадоха и след средата на второто полувреме погледнаха по-смело напред. Кристиян Шалаверов намали на 2:1 в 84-ата минута с хубав далечен удар и това окрили гостите, а в самия край на срещата изравнително попадение не бе зачетено заради маркирана засада. Домакините ще чакат и решение на Областната дисциплинарна комисия, тъй като зрител е хвърлил бутилка на терена и е пръскал с вода един от асистент-съдиите.
Драматичен финал
на мача в Сухиндол
В много оспорван мач “Лозен 2006” надделя над “Левски” (Стражица) с 2:1. С натиск на домакините тръгна срещата в Сухиндол, а в 23-ата минута попадение на Иван Мариянов не бе зачетено заради маркирана засада. Шест минути по-късно пак той центрира от фланга, вратарят на гостите от Стражица Добрин Костов не овладя топката и Диян Стойчев необезпокояван вкара за 1:0.
В 64-ата минута обаче реферът Андрей Андреев пусна отличен авантаж, Борислав Иванов нахлу отляво и стреля по диагонала, изравнявайки резултата – 1:1. Последваха пропуски на гостите, като в 86-ата минута вратарят на сухиндолци Ивелин Бонев спаси удар от два метра на Георги Георгиев. Всичко се реши в 88-ата минута, когато с удар в долния десен ъгъл Мирослав Кондов донесе победата с 2:1 на домакините.
“Янтра” (П. Тръмбеш)
удари “Лато” с 3:1
Домакините поведоха с 1:0 още в първата минута – след центриране топката попадна в Кристиян Костадинов и той откри. След центъра тръмбешчани отнеха топката и последваха два удара на Здравко Асенов, спасени от вратаря на гостите от Алеково Иван Николов. Нова добра атака на “Янтра” изведе Костадинов сам, но вратарят на “Лато” пак бе на мястото си. За гостите пропуск направи Пламен Нотев. Малко преди почивката бе отсъдена дузпа за “Янтра”, която бе изпълнена от Калин Иванов и спасена от Иван Николов.
С атаки на гостите започна втората част, но контра в 48-ата минута, завършена от Кристиян Костадинов, доведе до 2:0. Тихомир Иванов намали в 70-ата минута и голът окрили гостите, които направиха пропуски и имаха претенции за дузпа в своя полза. В 87-ата минута обаче спорът приключи, след като Калин Иванов елиминира защитник на “Лато” и се разписа за 3:1. Това бе и петата поредна победа на тръмбешчани, които водят в класирането.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново