“Атлетик” разби с 9:2 “Устрем” и стана най-резултатният отбор

Публикувано на вт, 29 Ное. 2016
131 четения

Свищовският “Атлетик” разгроми с 9:2 състава на “Устрем” (Масларево) в отложен мач от есенния дял на първенството на Северната “Б” областна група. Съвсем малко не достигна на домакините да запишат и двуцифрен резултат, но и тази победа ги превърна в най-резултатния отбор в групата. Нападението на “Атлетик” е нанизало 40 гола в 11-те си мача и изпревари дори лидера “Удар” (Бяла черква), който е с 38 попадения. В класирането обаче свищовският тим е едва пети.
Куриозното е, че в последния мач резултатът бе едва 3:2 докъм средата на втората част, след което набъбна на 9:2. Воденият от Валери Николов отбор на домакините нанесе удара си след час игра, когато наниза цели шест попадения. Цветомир Минчев разпечата вратата на гостите от Масларево още във 2-ата минута, а в десетата Милен Костов завъртя топката от пряк свободен удар за 2:0. Георги Илиев върна “Устрем” в играта в 24-ата минута, намалявайки на 2:1.
Този резултат се запази до 40-ата минута, в която Милен Костов изпревари защитник, напредна и вкара за 3:1. Второто полувреме тръгна по-добре за гостите, които чрез Станислав Хаджиев отново върнаха интригата на терена в 55-ата минута с попадение за 3:2. Това обаче бе всичко, до което успяха да се доберат, защото свищовлии се отприщиха в атака. До края Васил Иванов на два пъти, Христо Цветанов, Милен Костов, Максим Хабиб и Емил Александров напълниха мрежата на “Устрем” за крайното 9:2.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново