Валери Божинов пред трансфер в “Ботев” (Враца)

Публикувано на ср, 22 авг. 2018
309 четения

Валери Божинов е звездата, чакана като ново попълнение на “Ботев” (Враца). След мача с “Етър” треньорът на домакините Сашо Ангелов заяви, че в отбора се очаква много известно име, като отказа да съобщи кой е той, но призна, че е българин. Кметът на Враца и председател на УС на “Ботев” Калин Каменов призна, че става въпрос за Валери Божинов.
“Истината е, че през миналата седмица говорих по телефона с Валери Божинов и обсъдихме възможността да се присъедини към “Ботев”. Той знае, че е добре дошъл в нашия клуб. За града ни ще бъде повече от престижно той да бъде част от нашата общност. Към този момент той е футболист на “Риека” и след като изчисти отношенията си с хърватите, ще говорим по-конкретно”, заяви Каменов.
Градоначалникът добави, че клубът не може да плаща на Божинов сегашното му възнаграждение. Евентуален престой на нападателя във Враца може да бъде стъпка към нов негов трансфер в чужбина. В момента Божинов е играч на хърватския “Риека”, но трудно намира място в състава.
Самият Валери Божинов обаче обяви, че си тръгва от “Риека”. Българският нападател сам е пожелал това, тъй като не получава шансове за изява. Само преди два месеца 32-годишният бивш национал подписа двугодишен договор с хърватския тим.
“Приключих с “Риека”. С всички съм в много добри отношения, но на този етап старши треньорът предпочита да играят други нападатели. Аз съм на 32 г., направих за първи път от дълги години добра подготовка, като имам нужда от мачове. Какво да правя там, след като не ми се дава шанс”, каза Божинов.
“Още не знам какво е бъдещето ми. Истина е, че говорих с кмета на Враца, като “Ботев” е вариант за мен. Преди това обаче чакам трансфер в чужбина. Има някакъв вариант да намеря отбор в Европа, ако не се получат нещата, бих се радвал да работя с баща ми”, призна нападателят.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново