“Академик” загуби с 0:2 от “Литекс”

Публикувано на пн, 27 мар. 2017
157 четения

Свищовският “Академик” загуби с 0:2 от “Литекс” (Ловеч) в поредния кръг от Северозападната Трета лига. Второто попадение падна в добавеното време на срещата. Гостите имаха териториален превес през целия мач. В 16-ата минута реферът Станислав Ставров отсъди дузпа в полза на “Литекс”, реализирана от бившия етърец Георги Какалов.
Шанс за изравнително попадение се разкри пред Лилян Маринов, който след контра излезе на стрелкова позиция, но ударът му под ъгъл мина край вратата.
След почивката картината не се промени. Една контра на “студентите” можеше да завърши добре, ако Пламен Илиев бе успял да центрира по-добре. Старши треньорът на домакините Евгени Маринов извади от игра Стефан Гинчев и Лилян Маринов, за да ги запази от картони. Във втората минута на добавеното време Атанас Курдов засече пас и фиксира крайното 0:2.
“Независимо от загубата, не мога да не съм доволен от себераздаването и спазването на тактическата дисциплина от нашите футболисти. Съперникът разполага с далеч по-опитни играчи, но радващото за мен е, че израстваме от мач на мач. Колективът ни е на необходимото ниво, този отбор тепърва ще се развива”, коментира Евгени Маринов.
“Академик”: Ценов, Петров, Трайков, Ангелов, Кр. Димитров, Павл. Георгиев (67 Ив. Иванов), Кр. Иванов, Ст. Иванов, Дангуров, Маринов (60 Пл. Илиев), Гинчев (46 Цв. Недялков).
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново