“Академик” (Свищов) назначи босненец за треньор на вратарите

Публикувано на пт, 26 ян. 2024
87 четения

С 3,5 милиона започва ремонт на градския стадион

Свищовският “Академик” назначи за треньор на всички вратари босненеца Айдън Динар. Това съобщи Емил Перушанов, президент на клуба.
Младият специалист е лично препоръчан от легендарния вратар на Босна и Херцеговина, “Челси” и “Милан” Асмир Бегович, който от 5 години има своя вратарска академия в Сараево. Именно там Айдън е завършил всички треньорски курсове, като преди да се присъедини към “студентите”, е тренирал вратарите на ФК “Сараево” и на женския отбор на “Вогошча”.
В крайдунавския град Айдън Динар ще трупа международен опит и ще се опита да предаде всичко научено от именития страж на босненци. От ръководството и треньорския щаб на “Академик” пожелаха успехи на Айдън по време на престоя му в Свищов.
С 3,5 милиона лева започва втори етап на ремонта на градския стадион “Академик”. Това стана ясно по време на публичното обсъждане на Бюджет 2024, съобщи “Актуално Свищов”.
Средствата са за ремонт на трибуните на градския стадион. Предстои подписване на договорите за реализиране на проекта. Предстои и трети етап на ремонта на стадиона, коментира кметът Генчо Генчев. Готовият проект е също за 3,5 милиона лева и по този начин спортното съоръжение става едно от най-модерните в региона.
В края на пролетта и началото на лятото започват и строителните дейности не само на стадиона, а и на другите проекти, които ще реализира Общината през годината.
Няма да има увеличение на средствата за издръжката на ОФК “Академик”, заяви кметът Генчев в отговор на въпрос от общинския съветник Емил Николов. Такова най-вероятно няма да има, стана ясно от думите на градоначалника. Той поздрави настоящата управа на клуба, която успява да привлече в пъти повече средства от тези, които осигурява Общината.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново