“Академик” (Св) започна с 1:1 срещу “Бенковски” (Бяла)

Публикувано на пн, 2 февр. 2015
225 четения

Свищовският “Академик” направи 1:1 в първата си контрола от подготовката. Тя бе срещу “Бенковски” (Бяла), като двата тима се договориха мачът да се играе в село Козловец.
Първата част бе изцяло под диктовката на “студентите”, които контролираха играта и създаваха атаки. При една от тях в 17-ата минута “Академик” закономерно поведе в резултата. Красен Каравелов изведе добре завърналия се в отбора нападател Добри Петров и той стреля в десния долен ъгъл за 1:0.
Свищовлии имаха още възможности за голове, като удари отправиха Мартин Методиев, Велислав Денчев и Тошко Тодоров. През втората част старши треньорът Боби Борисов пусна девет нови футболисти на терена и поредицата от смени нямаше как да не наруши ритъма на състава.
Все пак “Академик” създадохме няколко чисти голови положения, които обаче бяха плод на грешки на гостите и последвали контри след отнемане на топката. Красен Каравелов три пъти бе очи в очи с вратаря на гостите, Кристиян Тафраджийски и Радосвет Чанов също излязоха на чисти позиции, но не се възползваха от тях. В 75-ата минута играещата в нов състав свищовска отбрана не реагира правилно при центриране от ъглов удар и “Бенковски” изравни за крайното 1:1.
Старши треньорът на “Академик” Боби Борисов коментира, че въпреки грешките, които са нормални за този етап от подготовката, е доволен от показаното.
В следващата си проверка “Академик” ще има далеч по-сериозно изпитание. “Студентите” гостуват на лидера в Северозападната “В” група “Спартак”, мачът е в сряда в Плевен.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново