“Академик” измъкна 3:3 в Луковит

Публикувано на вт, 5 юни 2018
177 четения

Със зрелищно равенство 3:3 приключи сезона свищовският “Академик” при гостуването си на “Ботев” (Луковит). “Студентите” могат да съжаляват, че не си тръгнаха и с трите точки, защото водеха непрекъснато в резултата.
В 18-ата минута от фаул Стефан Гинчев разпечата мрежата на домакините за 0:1. До почивката свищовлии имаха възможности и за второ попадение. Това все пак се случи в 58-ата минута. Ивайло Велчев бе изведен зад гърба на защитата, напредна и прати топката в мрежата – 0:2. Домакините от Луковит обаче не свалиха гарда и успяха да се върнат в мача. От дузпа, за която гостите нямаха претенции, “Ботев” намали, а малко след това пък от пряк свободен удар стигна и до 2:2.
И това не бе всичко в интересния мач. Стефан Гинчев в 77-ата минута отново получи топката в чудесна позиция, овладя я и стреля точно за 2:3. Пет минути по-късно обаче след атака отляво и удар от движение домакините стигнаха до равенството.
“Академик” финишира на десетото място с 37 точки, дошли от девет победи, 10 ремита и 11 загуби, като головата му разлика е 45:46. “Реално точките можеха да бъдат и повече. Доволен съм от раздаването и желанието на момчетата. Благодаря им, че през цялата година играха за името си и за това на “Академик” (Свищов). Има напредък, но трябва работа и пак работа. Знаете, че разполагаме с най-младия отбор в групата, нашата цел е да развиваме младите футболисти, защото това е истината във футбола”, коментира треньорът Евгени Маринов.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново