В. Търново изпрати Иван Петков с фланелка „Цар Иван“ и овации

Публикувано на сб, 16 мар. 2024
1216 четения

Емоционално изпращане направи Велико Търново на една от легендите на „Етър“ Иван Петков за края на състезателната му кариера. Нападателят каза официално „сбогом“ на футбола преди днешния мач срещу „Левски“ и бе аплодиран от 7-8 хиляди зрители по трибуните.

Петков връчи по време на церемонията своя екип с № 9 на младия Йоан Маринов – един от нападателите на дублиращия отбор на „Етър“. Бившият голмайстор на „болярите“ пък получи от клуба виолетов екип с надпис „Цар Иван“, връчен му от спортно-техническия директор Стефан Атанасов. Подарък имаше и от Фенклуб „Етър“, връчен от Владимир Минев, както и от съперника „Левски“. Децата от набор 2013 и 2014 г. пък изненадаха своя наставник с бяла фланелка на „Етър“ с надпис „Най-добър треньор“.

Развълнуваният Иван Петков благодари от сърце на всички за жеста. 39-годишният таран започва с футбола в детския отбор на „Етър“, после кариерата му премина през няколко отбора, преди през 2014 г. да се завърне в родния си клуб, където игра 7 сезона и вкара куп важни голове. Стана голмайстор в турнира за Купата на България през 2017 г., а на следващата спечели приза за Най-красив гол в България. Петков има още едно уникално постижение – отбелязвал е хеттрик и в „А“, и в „Б“ и във „В“ група. В момента е помощник-треньор на втория отбор и е наставник на децата, родени 2013 и 2014 г.

Етърци загубиха двубоя си с “Левски” с 0:3. Гостите успяха да си тръгнат от Велико Търново с трите точки след голове през втората част. Две попадения отбеляза Джавад Ел Джемили и асистира за едно на Марин Петков. Агитките на двата отбора пък създадоха изключителна атмосфера по трибуните.

“Етър”: Мартин Величков, Хосекарлос ван Ранкин (68 Жан-Марк Тибуе), Келиан Гесум, Георги Александров, Георги Ангелов, Крум Стоянов, Моузес Кандидус (68 Николай Янков), Мартин Моран (90 Атанас Атанасов), Кольо Станев, Иван Василев, Йоаким Карсела (84 Дидис Лутумба-Пита).

loading...
Пътни строежи - Велико Търново