В. Търново домакинства Държавното първенство по киокушин за деца

Публикувано на сб, 12 май 2018
294 четения

Велико Търново е домакин на Държавното първенство по киокушин карате за деца на възраст до 12 и до 14 години. Спортната надпревара събра в Двореца на културата и спорта „Васил Левски” над 250 млади таланти от цяла България, които демонстрираха уменията.
Турнирът бе открит от кмета на Велико Търново Даниел Панов,който благодари на Българската федерация по киокушин карате, че е избрала историческата и духовна столица на България за провеждане на първенството. Даниел Панов пожела на децата да прилагат правилата на феърплея и наученото от философията на източните бойни изкуства както в спорта, така и в живота.

„Залягайте и над учебниците и книгите. Не пропускайте да разгледате Велико Търново – град, който е бил 208 години столица на България и е символ на държавността и величието на нашия народ”, обърна се кметът към младите каратисти.
Подарък за всички деца е прожекцията на аудиовизуалния спектакъл „Царевград Търнов – звук и светлина”, която ще бъде излъчена тази вечер. Шоуто ще може да бъде наблюдавано от площад „Цар Асен I”.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново