В края на април ще стартира работата по новото игрище до спортното училище

Публикувано на ср, 27 февр. 2013
215 четения

Най-рано в края на април ще стартира работата по строежа на новия изкуствен терен до спортното училище във Велико Търново. Това обаче ще стане само при добро стечение на обстоятелствата, като в първия етап са изкопните работи.
Официално бенефициент по проекта е Женският футболен клуб “Болярки”, който има законово право да кандидатства за средствата с подкрепата на Община В. Търново по Наредба Н1.
Договорът вече бе подписан в спортното министерство от председателя на ЖФК “Болярки” Йордан Грозданов, който бе в столицата заедно с представителя на Общината Георги Давидов.
Плановете са за изкуствен терен с поливна система, ограда и осветление, а цялата стойност на проекта е малко над 1 400 000 лева. Сумата обаче ще се превежда на три транша. Първият от 218 000 лв. трябва да бъде преведен, след като бъде определена фирмата изпълнител на съоръжението.
Обществената поръчка за избор на строител вече е обявена, до 2 април ще се приема тръжната документация, а след обявяване на победителя е предвиден седемдневен срок за обжалване. След като в спортното министерство бъде представен договорът с изпълнителя, се очаква да отпуснат парите. Така, ако нещата се развиват в максимално добри срокове, работата може да стартира от края на април.
Средствата бяха обещани миналата година от спортния министър Свилен Нейков, тъй като изкуствен терен с нормални размери във Велико Търново досега изобщо липсва.
А. АТАНАСОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново