Цветомира Христова и Надежда Маринова с купата на кмета на Велико Търново

Публикувано на вт, 26 Мар. 2013
251 четения

Великотърновският клуб “Етър Рейсинг Тим” зае първо място в отборното подреждане в дамското рали, проведено в неделя в старата столица. След клуба организатор останаха тимовете на “Медуза” и “Мегапорт”. 18 екипажа от различни градове стартираха в III-ия кръг от републикански шампионат. Състезанието протече в три класа, в две изпитания между конуси за време на полигона на СБА, и “по попътна книга” по маршрут В. Търново – Шемшево, Леденик и обратно за зададено време.
В клас над 1600 кубически сантиметра екипажи от региона окупираха подиума. Първи са Цветомира Христова и Надежда Маринова с “Тойота” пред горнооряховките Галимира Дренска и Нивелина Иванова. Навигатор и на двете състезателки бе Стефка Бонева, караха и една и съща кола “Сеат Леон”.
В клас от 1200 до 1600 кубически сантиметра състезателки от други населени места се качиха на подиума, като победителки са Боряна Карагъозова и Зорница Данчева с “Мини купър”, пред Звезделина и Нели Белниколови и Мая и Дария Русанови. Това класиране са запази и за репулкински шампионат, тъй като стартът бе и трети кръг от него.
В клас до 1200 кубически сантиметра спечелиха Констанца Томова и Галена Петкова от София с “Фиат Сайченто”, следвани от търновските екипажи Стеляна и Деница Кандиларови със “Сузуки Суифт” и Мария Русева и Валентина Русева с “Шкода сити го”
Купата на кмета на Община Велико Търново Даниел Панов, който бе представляван от заместника си Ганчо Карабаджаков, защото по същото време гореше ДНА, стана притежание на Цветомира Христова и Надежда Маринова. До тях на почетната стълбичка се качиха екипажите Силвиана Андреева и Пламена Георгиева, стартирали с “Мазда 2”, и Валентина и Димитър Панови, участвали с “Фолксваген Поло”. Любопитно е , че Валентина е сестра на кмета Даниел Панов, а навигаторът й Димитър му е син.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново