ЦСКА преотстъпи Колев и Гълъбов на “Етър”

Публикувано на пт, 8 сеп. 2017
174 четения

ЦСКА преотстъпи двама свои млади футболисти на “Етър”. Това са защитникът Пламен Гълъбов и халфът Никола Колев. Двамата играчи рядко намираха място сред титулярите и спортно-техническото ръководство на тима преценило, че за тях ще е по-добре да играят редовно и да бъдат във форма, е обосновката на треньора Стамен Белчев.
“Етър” проявяваше интерес към Никола Колев още преди месец, но тогава до трансфер не се стигна. Двамата футболисти ще бъдат под наем във великотърновския клуб до края на 2017 година. Гълъбов и Колев се очакват на стадион “Ивайло” до края на седмицата, заяви спортно-техническият директор на етърци Стефан Атанасов.
Никола Колев e роден на 6 юни 1995 г. в Търговище. Висок е 170 см, тежи 65 кг. Продукт на Академията на “Литекс”, играе като вътрешен халф. През 2007 г. се явява на кастинга на “Жилет” за откриване на таланти, като е избран сред 5-те млади футболисти измежду хиляди участници, които лично Христо Стоичков праща да се обучават 1 г. в неговата школа в Испания. Играе във “Виляфранка” , като отбелязва 23 гола в 35 мача. От 2012 г. е в мъжкия отбор на “Литекс”, където е до 2016 г. и има 54 мача. През 2016 г. игра за втория тим на “Литекс”, откъдето отиде в ЦСКА-София, където записа 8 мача. Играл е във всички юношески и младежки национални гарнитури.
Пламен Гълъбов е роден на 2 ноември 1995 г. в Шумен, а първият му треньор е бившият етърец Сашо Димов. Приет е в Академията на “Литекс”, като също Христо Стоичков през 2012 г. го налага в първия отбор, където играе до 2016 г., както и в “Литекс-II”, а по-късно и в ЦСКА – София II. Има три мача и в мъжкия отбор на ЦСКА – София. Пропусна голяма част от миналия сезон поради скъсана колянна връзка. Висок е 188 см, тежи 80 кг, централен защитник. Пламен Гълъбов също е минал през всички юношески и младежки национални гарнитури.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново