Цар Иван наказа с хеттрик “Верея”

Публикувано на вт, 23 апр. 2019
125 четения

“Етър” разби аутсайдера “Верея” с 3:0 в мач с тренировъчно темпо, като гостите можеха реално да вкарат колкото голове си поискат. Първия си хеттрик в елита с болярския екип наниза Цар Иван. Красимир Балъков пусна в игра основния състав в схема 3-5-2, а това превърна двубоя в мач на една врата.
Само до почивката етърци бяха нанесли 18 удара, от които паднаха два гола – пълни близнаци. В 14-ата минута Руменов изведе Крум Стоянов, който центрира отляво и таранът Иван Петков с глава забоде топката в мрежата – 0:1. Тримата повториха упражнението и в 39-ата минута, донесла идентичен гол.
Цялата първа част бе удар след удар към вратата на гостите и ако не бе стабилният им вратар Кристиян Кацарев, авансът щеше да бъде внушителен. Още в началото той извади удар на Батрович, а най-красивият момент бе в 23-ата минута, когато Милчо Ангелов стреля със странична ножица, но стражът извади топката изпод гредата.
Малко след това капитанът на “Верея” Иво Иванов се контузи и бе заменен, което съвсем свали гарда на домакините. Старозагорци за цяло полувреме направиха едва три нарушения, а в 44-ата минута отправиха единствения си удар, като Желязков стреля високо над вратата.
Етърци търсеха с активна игра реванш за играта и тежката загуба в предишния кръг от Витоша и продължиха с канонадата. Удар на Велко Батрович в ъгъла бе изваден отново от Кацарев, в 32-ата минута и Руменов шутира от границата на пеналта, но вратарят спаси. Същото стори Кацарев и след удар от въздуха на Милчо Ангелов. В самия край пък Руменов нацели и гредата.
След почивката в отбрана влезе Пехливанов, а Сърмов зае по-напред мястото на Мане. Дебют пък направи Дино Мартинович.
Тоталното надмощие продължи и след почивката. Батрович на три пъти, Сърмов, Петков и Младенов пропуснаха да направят преднината класическа, но в 72-ата минута и това се случи. Дани Младенов отправи страховит удар и топката се отклони от гредата, а Иван Петков от голлинията я довкара. Домакините потърсиха почетен гол, но Хр. Иванов спаси удари на Ризванович и Желязков, а в добавеното време Батрович от фаул можеше да вкара и четвърто попадение, но Кацарев отново спаси.
Това бе петата победа на етърци над “Верея” този сезон за първенството и купата, като “болярите” са нанизали 11 гола срещу нито един получен.
“Етър”: Иванов, Василев, Сърмов, Скерлев, Кр. Стоянов, Мане (46 Пехливанов), Руменов, Батрович, Младенов, Ангелов (61 Мартинович), Петков (77 Здр. Илиев).

Иван Петков: “Радвам се за хеттрика,
той ми е първи за “Етър” в елита”

“Доволен съм. Мачът беше в графа “задължителни” и си го взехме. Благодаря на колегите ми, че ми подариха този хеттрик, защото без тях нямаше как да го вкарам, на треньора, че ме пусна да играя и се надявам занапред да влизам по-често в игра.
Като единици сме по-добри от “Верея”, те са млади момчета, непознати за българския футбол. Класата ни се видя на терена.
Благодаря и на хората, които са гласували за мен за Играч на мача. Радвам се за хеттрика си, той ми е втори за “Етър”, а в “А” група ми е първи. Излязохме с двама централни нападатели, няколко дни тренирахме този стил на игра с центрирания. Г-н Балъков прецени, че трябва да играем днес с двама нападатели, да пробиваме през крилата. Хубави центрирания на Крум, задължаващи, благодаря му!
Нашата цел е седмото място и ако можем, да преборим третия за Лига Европа. Това ни е главната цел. Съперниците ни “Славия”, “Локо” (Пд) и “Ботев” (Вр) са класни, но ние сме по-добри от тях!”

Красимир Балъков:
“Доволен съм, момчетата
влязоха сериозно в мача”

“Доволен съм, на фона на предишния двубой с “Витоша” днес момчетата влязоха сериозно в мача. Срещу последния в класирането трябва да бъдеш много сериозен и концентриран. Всяка победа дава самочувствие на отбора. Сега ни трябва 1 точка, за да си гарантираме първото място в тази група.
“Верея” беше с много млади футболисти, нормално е да имат желание да се борят, но ние притежавахме топката, раздавахме я в необходимия момент, търсихме диагоналите да отворим пространства на Крум Стоянов и Дани Младенов. Така станаха и головете. Още ударът на Младенов беше невероятен и заслужаваше да влезе, но две греди и отново Иван беше на мястото си. Иван е любимец на търновската публика и на нас, прекрасно момче и си върши работата. Когато трябва да играе, дава всичко от себе си. Имаме много добри отношения и когато трябва, ни помага.
Ще се опитаме да експериментираме тази система и срещу по-здрави отбори, за да видим дали ще можем да я прилагаме. Конкуренцията е сериозна, няма фаворит сред тези 4 отбора за седмото място, борбата ще бъде много здрава.”
Иван Вутов – старши треньор на “Верея”:
“Етър” заслужаваше спокойно да играе в шестицата, но беше ощетен и от съдиите, и от организацията и т.н. Балъков е направил тази година много силен отбор и заслужаваше. Желая им от все сърце да се класират на баражите и да участват в евротурнирите. Мисля, че заслужават!”

Анатоли ПЕТРОВ

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново