Триумфален финал на сезона за “Етър”, 4 победи от 4 мача

Публикувано на ср, 23 май 2018
184 четения

“Етър” завърши сезона триумфално – с 4 победи от последните 4 решаващи плейофа. След двата успеха над “Пирин” и 2:0 над “Дунав” играчите на Красимир Балъков надвиха русенци и като гости с 2:1 за радост на многобройната “виолетова” публика, подкрепяла ги горещо през 90-те минути.
Прогнозите за оспорван мач със заряд напълно се оправдаха. Още в 5-ата минута Димо Атанасов и Шопов за спречкване си заработиха картони. В 11-ата минута Велко Батрович бе изведен сам срещу вратаря, но пропусна да открие. В ответната атака пък Христо Иванов блестящо спаси удар на Мустафа. На два пъти опасни контри на етърци можеха да донесат гол, но и в двата случая Младенов не успя да изведе добре Бадара пред опразнената врата. Нулевото реми до почивката обаче бе добре дошло за “виолетовите”.
В 57-ата минута “Дунав” все пак поведе, когато след корнер Мустафа с глава прати топката в мрежата – 1:0. От този момент на терена стана наистина горещо. В 62-ата минута последователни удари на Младенов и Бадара бяха спасени от Луков. Веднага след това пък Христо Иванов спаси изстрел на Шопов.
“Болярите” обаче бързо върнаха гола. В 66-ата минута Батрович бе съборен от Луков и си заработи дузпа, при която с техничен удар препарира вратаря за 1:1. Вече бе ясно, че “Етър” няма да изпусне крайния успех. В пореден мач на великотърновския тим обаче реферът реши да се превърне в главно лице. В 76-ата минута Бадара се откъсна и бе съборен от Милчев, който висеше с жълт картон. Стефан Апостолов реши първо да даде директен червен картон на Бадара, след което вдигна и втори жълт на Милчев за нарушението. Диагонален удар на Никола Колев в 84-ата минута мина до гредата.
Победата донесоха другите две резерви, пуснати от Балъков. В 90-ата минута Иван Петков надбяга вратаря Луков и излизаше сам срещу празната врата, когато стражът го събори. Решението на рефера да вдигне само жълт картон развесели даже русенската публика. И това не можа да спре устрема на “болярите”. От фаула Иван Стоянов технично завъртя топката в ъгъла и донесе победата с 1:2.
След края “виолетовите” играчи заслужено ликуваха и отидоха да поздравят своята многобройна агитка. И футболистите, и Красимир Балъков с финала на сезона дадоха заслужен отговор на критиците си, каквито по традиция във В. Търново никак не липсват, и на други фактори, които през цялото първенство се опитваха да спират тима. Но това вече е без значение. Важното е едно: “Етър” повече от заслужено показа, че неговото място е в елита на българския футбол!
“Етър”: Хр. Иванов, Пашов, Атанасов, Василев, Скерлев, Пехливанов, Мане (86 Петков), Руменов (70 Н. Колев), Бадара, Младенов, Батрович (78 Стоянов).

Анатоли ПЕТРОВ
сн. авторът

loading...
Пътни строежи - Велико Търново