Триумф на Гала Захариева на международен турнир в Хърватска

Публикувано на пт, 17 май 2013
866 четения

Гала Захариева на стълбичката на победителите.

Талантливата търновска гимнастичка Гала Захариева триумфира на международен турнир по художествена гимнастика във възрастта до 11 години, проведен в хърватския град Пула. Възпитаничката на клуб “Етър- Елит” спечели три златни медала, в конкуренцията на 14 гимнастички от Хърватска, Италия и Словения, на многобой, въже и обръч. Гала е била придружена от майка си Даниела Захариева, която е съдия по художествена гимнастика, и опитната треньорка Антоанета Петкова.
Гала Захариева и Христиана Николаева вече са част от разширения състав на националния отбор за девойки младша възраст, информира треньорката Савина Ганчева. От днес до неделя “Етър- Елит” ще бъде домакин на държавното първенство ­ елит, с голямата подкрепа на Община В. Търново. В ДКС “В. Левски” ще се представят всички български националки при жени и девойки. Във В. Търново пристига президентът на Федерацията Илияна Раева, заедно с националните треньорки.
В неделя пред примите ще се изявят най-малките гимнастички от старата столица ­ обхванатите от клуба по проекта “Спорт за децата в детските градини”, момиченца.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново