Трима великотърновци на Световно по минифутбол с екипа на България

Публикувано на чт, 19 окт. 2023
286 четения

Трима великотърновски футболисти заминават на Световно първенство по минифутбол с екипа на националния отбор на България. Това са шампионите с “Тера Трак” Любомир и Явор Генчеви и Ивайло Тодоров – първият е футболист на “Янтра” (Полски Тръмбеш), а другите двама на “Локомотив” (ГО).
Българският национален тим стана бронзов медалист от последното Европейско първенство в Кошице, като в малкия финал разби с 4:1 Казахстан. Това му осигури и правото на участие на световното, където “лъвовете” правят своя дебют.
Планетарният шампионат ще се проведе от 25 октомври до 4 ноември в Рас ал-Хайма, град близо до Дубай в Обединените арабски емирства. Националите се събират за лагер в събота, където им предстоят двуразови тренировки и видеоразбори. На 25-и българският отбор лети за ОАЕ. Групата им на световното е изключително силна – Бразилия, Черна гора и Япония. Първият мач е на 27 октомври срещу Черна гора, който бе единственият отбор, който ни победи на европейското, а актуалният клубен европейски шампион е също черногорски.
На 29 октомври България излиза срещу Япония, а на 31-ви ще премери сили срещу световния вицешампион Бразилия. Ивайло Тодоров, Любомир и Явор Генчеви са амбицирани, както и съотборниците им от националния тим, за достойно представяне в най-престижната футболна надпревара.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново