Трима наказани след дербито в Павликени

Публикувано на пт, 18 авг. 2023
910 четения

Треньорите на ОФК “Павликени” и “Янтра” (П. Тръмбеш) са първите наказани наставници на отбори в Северозападната Трета лига през този сезон. Двамата отнесоха глоби по 50 лева от Дисциплинарната комисия към Зоналния съвет на БФС във В. Търново след дербито между водените от тях тимове от първия кръг.
Припомняме, че тръмбешчани спечелиха на стадион “Ганчо Панов” в Павликени с 6:2, но мачът бе изключително нервен и напрегнат, а в средата на първото полувреме габровската съдийска бригада с главен съдия Христо Минчев го прекъсна за близо десет минути, докато отсъди наказателен удар в полза на домакините. През второто полувреме павликенчани пък имаха претенции за непоказан втори жълт и съответно червен картон на играч от състава на гостите.
За несъгласието си със съдийските отсъждания братята Петър и Мартин Кръстеви, треньори съответно на “Янтра” и “Павликени”, са получили жълти картони и са глобени по 50 лева на основание чл. 34-1-2-4-3 от Дисциплинарния правилник на БФС. Забрана да изпълнява функции в една среща получава администраторът на клуба от Полски Тръмбеш Тихомир Антонов. Той ще трябва да плати и глоба в размер на 62 лева, заради това, че е отстранен от скамейката на “Янтра” по време на срещата. Санкцията е на основание чл. 34-1-4-6-3 от Дисциплинарния правилник.
Общо четирима футболисти са инкасирали червени картони на старта на сезона и ще пропуснат втория кръг. Аут за по един мач са Кристиян Райчев от “Локомотив” (ГО), Кристиян Иванов от “Академик” (Свищов), Любомир Василев от “Ботев II” (Враца) и Джанко Джанков от “Левски 2007” (Левски). Предупреждения за получени жълти картони получават 36 състезатели.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново