Три победи от три мача за горнооряховския баскет

Публикувано на пт, 2 февр. 2024
135 четения

Две победи на 12-годишните и успех на мъжете донесе баскетболният уикенд на “Локомотив”. Ден преди това отец Зоран Мамучевски отслужи водосвет и пожела успехи на баскетболистите и клубното ръководство.
Спортна зала “Никола Петров” беше домакин на петия турнир от първенството на 12-годишните. Домакините от “Локомотив” спечелиха убедително и двете си срещи с “Шампион” (Плевен) и “Дунав 2007” (Русе).
В същия ден в залата на стадион “Ивайло” се изигра 11-ия кръг от първенството на ББЛ “Б” група Център. Съперник на “локомотивци” беше “Алеко” (Свищов). Мачът започна по-добре за свищовлии, които поддържаха преднина от 6-8 точки в своя полза през първата част. Активното включване на капитана Димитър Петков доведе до изравняване на резултата в третата част, а в крайна сметка “Локомотив” спечели с 68:58.
Отличната отборна игра доведе до победата на “Локо”, а Пеньо Нацкин (33 минути игрово време) се отличи с 22 т. и 8 борби, последван от Данаил Киров със 17 т. и Тони Прокопиев с 13 т. Двата отбора предоставиха на публиката напрегнат и оспорван двубой, но и спортсменска игра под отлично съдийство на Милен Цветков и Стефан Ефтимов.
След този кръг “Локомотив” има 8 победи и 3 загуби и е на второ място в класирането на групата. Водач е “Етър 49”.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново