Три големи състезания по борба посреща Г. Оряховица през 2023 г.

Публикувано на чт, 2 февр. 2023
264 четения

И през 2023 г. Горна Оряховица ще е домакин на три големи състезания от календара на Българската федерация по борба. В това число са две държавни първенства в най-масовите възрасти и турнирът “Никола Петров”, с който по традиция приключва спортният календар за годината.
От 2 до 5 февруари е Държавното лично първенство за момчета, което ще бъде посрещнато от спортна зала “Никола Петров”. Състезанието е за двата стила – класически и свободен, което означава, че през уикенда в Горна Оряховица ще се изсипят над 500 състезатели и поне още толкова треньори и родители.
От летния цикъл Горна Оряховица ще приеме Държавния лично-отборен шампионат за деца, също в класически и свободен стил. Първенството е от 18 до 21 май.
За международния турнир “Никола Петров” за деца в свободен стил тази година още няма точна дата, но обичайно той се провежда около рождения ден на шампиона – 19 декември. Тази година се навършват 150 години от рождението му. Кръгли годишнини ще отбележат и спортната зала на негово име, и клубът по борба, така че вероятно ще има сериозно честване.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново