Три бронзови медала за борците на клуб “Илия Павлов” от държавното първенство за юноши

Публикувано на ср, 11 февр. 2015
442 четения

156 млади борци от 31 клуба взеха участие на държавния личен шампионат за юноши в свободния стил, проведен в София. Три бронзови медала завоюваха възпитаниците на клуба по борба “Илия Павлов” (Велико Търново). В категория 55 кг Георги Георгиев имаше малшанс да срещне още в първия кръг шампиона Александър Димитров. Схватката завърши 4:4, но за победител бе определен състезателят на “Левски”, който спечели последната точка. Димитров стигна до финала и изтегли до репешаж Георгиев, който надви двама противници. В срещата за бронзовия медал Георги срази Николай Красимиров от клуб “Черноморец – св.борба” (Бургас).
В категория 60 кг Александър Златов стартира с победа с технически туш над Ерман Ибрахим от “Лютфи Ахмедов” (Разград), след това се наложи над Емин Еминоглу от “Димитровград”. На полуфинала Златов загуби от бъдещия шампион Димитър Иванов от “Димитровград”, а в малкия финал победи с технически туш Мустафа Мустафа “Крепост” (Стремци).
В най-многолюдната категория до 84 кг Анатоли Червоненко постигна 4 победи с технически туш, които го изведоха до бронзов медал, в конкуренцията на 38 борци. Възпитаникът на треньора Мирослав Колев се наложи последователно над Стоян Стоянов от “Локомотив” (Горна Оряховица), Ангел Балтаджиев от “Армеец – ЦСКА” и Георги Димитров от “Ангел войвода” (Хасково). На полуфинала в оспорван двубой с Евелин Русев от “Берое” Анатоли бе ощетен от съдиите, които го порязаха в две ситуации и отстъпи по точки. За бронзовия медал победи с 10:0 Йордан Кунгалов от столичния “Левски”. “И тримата ми състезатели имаха малшанс да срещнат в своя поток основните си съперници, които по-късно спечелиха и златните медали. Александър бе повален от вирус преди първенството и не бе в оптимална форма. Анатоли бе ощетен от съдиите поне с 2 точки, което го лиши от участие на финал.  Георги бе равностоен на шампиона и малко не му достигна за да го надвие”, коментира треньорът Мирослав Колев.
В кат. 50 кг Станислав Бояджиев се подреди на пето място, което е най-доброто класиране за горнооряховския “Локомотив”. В тази категория Венелин Ангелов от “Царевец-Етър 93” също е пети. Съотборниците му Цветелин Георгиев (до 96 кг) и Милен Дишлиев (120 кг) са съответно девети и единадесети. Николай Стойнов от “Локомотив” е тринадесети до 55 кг, Деан Ангелов от “Етър-Виктори 2011” е четиринадесети в кат. 60 кг.

Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново