Трета лига стартира с областно дерби

Публикувано на пт, 27 юли 2018
183 четения

С областно дерби между “Янтра” (П. Тръмбеш) и “Академик” стартира първенството на Северозападната Трета лига, реши тегленият вчера жребий. Останалите двойки в първия кръг на 12 август от 18 ч. са: “Ботев” (Луковит) – “Павликени”, “Бдин” – “Първа атомна”, “Вихър” – “Локо” (Мз), “Ком” – “Янтра” (Габрово), “Спартак” (Пл) – “Трявна”, “Партизан” – “Севлиево” и “Локо” (Др) – “Левски-2007”. От групата вече ще изпада само един отбор, както и един влиза във Втора лига.
Гости на съвещанието на ЗС на БФС с президентите на клубове бяха заместник изпълнителния директор на футболната централа Антон Попов и президентът на АФЛ Румен Вълков, а сбирката бе водена от зоналния шеф Бончо Генчев. Антон Попов благодари от името на президента на БФС Борислав Михайлов за доверието. Той съобщи, че домакинството на В. Търново и Г. Оряховица на Европейската квалификация до 17 г. е получило висока оценка от УЕФА. Това е причина България да получи още пет европейски квалификации, както и Европейско първенство за девойки през 2019 г.
Пет аматьорски клуба ще бъдат включени пък в Програмата на БФС съвместно с ММС за детско-юношеския футбол, която им осигурява лагери и подготовка. По 10 мачови топки Joma ще получи всеки клуб у нас, а общо 1700 такива топки са отредени и за детските отбори.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново