Титла и отборно второ място за децата от СК “Моделизми”

Публикувано на вт, 27 окт. 2015
345 четения

Златен и сребърен медал индивидуално и отборно второ място е активът на състезателите от област Велико Търново от Национално първенство по авиомоделизъм.
В шампионата взеха участие два наши клуба – “Моделист” (Горна Оряховица) и “Моделизми” (Велико Търново). В клас “F1H” (планер) шампион стана Илиян Илиев от СК “Моделизми”, изпреварвайки представителите на СК “Моделист” (Севлиево) Валентин Пенков и Кристина Иванова. В същия клас Ерика Йорданова от горнооряховския “Моделист” остана на пето място. В клас “Тренкорд” представителят на СК “Моделист” Стоян Йосифов имаше проблеми с двигателя на основния си модел и не можа да покаже истинския си потенциал, като в крайна сметка завърши на второ място, показвайки скорост от 151 км/ч. На първо място се класира Христо Христов от Казанлък със скорост 157 км/ч., а трети остана Божидар Дочев от Ловеч със 144 км/ч.
Добро представяне показа и Мартин Георгиев от СК “Моделизми”.
В отборната надпревара децата от Велико Търново се представиха тази година по-добре и спечелиха в отборното второ място, като бяха изпреварени от отбора на “Моделклуб” – Ловеч, трети останаха състезателите от Казанлък.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново