Тежък жребий за Тинко Банабаков на Евро 2013 по бокс в Минск

Публикувано на пн, 3 юни 2013
353 четения

Тинко Банабаков

Тежък жребий се падна на Тинко Банабаков на европейското първенство по бокс за мъже в Минск (Беларус).
Спортист № 1 на Велико Търново ще излезе на ринга на 4 юни в следобедния сеанс срещу Мануел Фабрицио Капаи. Италианецът има участие на олимпийските игри в Лондон, а преди година загуби на полуфинала на квалификационен турнир в Трабзон от носителя на купа “Странджа’13” Александър Александров с 9:5 точки.
При успех на Тинко срещу Капаи, на четвъртфинала го очаква победителят измежду Давид Айрапетян (Русия) и Хованес Даниелян от Армения. Любопитно е, че Айрапетян, който е водач в горната част на схемата на европейското, е роден в Баку, но се състезава за тима на Русия. Давид е фаворит за европейската титла. Той е бронзов медалист от олимпиадата в Лондон, има сребро и бронз от световно първенство, европейски шампион, шесткратен шампион поред на Русия, заслужил майстор на спорта. Даниелян е добре познат в България от участието си в турнира “Странджа”.
Общо 216 боксьори от 37 страни ще участват в европейското първенство, което ще завърши в събота. България, под ръководството на старши треньора на националния отбор за мъже Палми Ранчев и главния треньор на всички национални отбори Михаил Таков, разчита на седем боксьори. От тях обаче само Детелин Далаклиев (60 кг) и Тервел Пулев (91 кг) почиват в първия кръг.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново