Четирима нови в “Локомотив” (ГО) преди старта на пролетния полусезон

Публикувано на чт, 22 февр. 2024
102 четения

Горнооряховският “Локомотив” се раздели с двама футболисти, но привлече четирима и спокойно очаква пролетния полусезон. Тимът е на първо място в класирането с аванс от 6 точки пред втория “Академик” (Св), на който гостува още тази събота. През есента “железничарите” спечелиха 14 победи в 14 мача, в които отбелязаха 52 гола и допуснаха едва осем.
По време на подготовката, преминала при домашни условия, старши треньорът Лъчезар Русев се постара да надгради състава. “Локомотив” се раздели с Димитър Костадинов и Ивайло Велчев, преминали съответно в “Академик” и в “Павликени”. Към отбора се присъединиха Мариян Иванов, Кристиян Кънчев, Ростислав Данчев и Божидар Сидеров.
Опитният защитник едва ли има нужда от представяне. Завръщането на Мариян Иванов е трето за него в “железничарския” клуб. Той носеше черно-бялата фланелка през 2014-2016 г. и през 2017-2018 г. За горнооряховчани има общо в професионалния футбол 71 мача и 4 гола, бил е и техен капитан. От “Етър” идва и халфът Кристиян Кънчев, който има мачове и за първия отбор на “виолетовите”, а през есента игра за втория. Ростислав Данчев за последно бе част от тима на “Севлиево”. 24-годишният футболист започва кариерата си в Козлодуй, oткъдето е родом. Играл е във Втора лига за “Нефтохимик” и “Янтра” (Гб), а в Трета лига – за “Първа атомна”, “Локомотив” (Дряново), “Янтра” (П. Тръмбеш) и “Севлиево”. Позициите му на терена са централен нападател, крило и вътрешен полузащитник.
Божидар Сидеров е последното ново попълнение в отбора, като записа първите си минути в контролата с “Черноломец”, спечелена с 3:0. Той премина в “Локомотив” от “Ботев” (Пд). Роден е през 2005 г., играе като защитник. Младокът е от Самоводене. Започва кариерата си в “Болярчета” на 7-годишна възраст. На 11 г. продължава в школата на “Берое”, а година по-късно в “Ботев” (Пловдив). Заради контузия почива принудително 11 месеца. След възстановяването играе за втория отбор на “Ботев”, дебютира и за първия тим на “канарчетата”.
В контролните срещи “железничарите” познаха вкуса на победите, но и този на загубите. Безспорно най-престижният успех бе над втородивизионния “Дунав” в Русе с 1:2, а най-резултатният – срещу дубъла на “Етър” с 5:0. Загубите дойдоха от третия тим на “Лудогорец” с 2:3 вкъщи и от втория на шампионите с 6:2 в Разград. Равенството бе 1:1 със “Севлиево”, а другите две победи са над “Чавдар” (Етрополе) с 4:2 и над “Черноломец” (Попово) с 3:0.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново