Търновци изминаха 70 км в памет на кан Крум

Публикувано на чт, 23 апр. 2015
486 четения

Навършиха се 1201 г. от смъртта на великия български военонначалник и законотворец кан Крум. За 12-та поредна година инж. Коста Янков от Бургас, председател на  Клуба по туристически маратон “Б-4” – Българово, организира и проведе в Бургаски регион Туристически маратон, посветен на кан Крум.
Заради прогнозите за лошо време маршрутът бе съкратен от 120 на 70 км от Созопол до Несебър и бе изминат от участниците за 18 часа.
От 2004 г. започва участието и на представители на нашия град в нетрадиционното отбелязване на това събитие. И тази година шест членове на ТК “Незабравка” при Общински комитет “Васил Левски” в града, организирани и водени от учителката от ПГЕ “А.С. Попов” Снежанка Димитрова, участваха в станалия традиционен туристически маратон. Ученичката от нашата група Елена Николова, Х клас в ЕГ “Асен Златаров”, бе най-младият участник, а маратонецът Коста Янков – най-възрастният. За третокурсничката от ВТУ Мария Джурова това участие бе второ, а за ученика Александър Рашков от ХI клас в ПГТ “д-р П. Берон” и Диана Паришева – бе първо. Участието на нашите туристически маратонци за втора поредна година бе финансово подпомогното от Стоянка Стоянова.
Туристически маратон “Кан Крум`2015” бе по маршрут: Созопол, Бургас, Сарафово, Поморие, Ахелой, Несебър – финал до входа на стария град. По време на маратона организаторите бяха подсигурили 5 подкрепителни пунка.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново