Свищовските спортни клубове ще вземат по-голяма субсидия от Общината

Публикувано на вт, 10 ян. 2017
282 четения

Десетият от Олимпиадата в Рио Де Жанейро и пети на европейското на висок скок Тихомир Иванов почти сигурно ще бъде избран за Спортист №1 на община Свищов за 2016 година. През тази седмица нарочна комисия ще разгледа номинациите на клубовете, но с представянето си в сектора за висок скок в Бразилия състезателят на СК “Свилоза” със сигурност изпреварва конкуренцията. Тихомир взе бронзов медал от балканския шампионат през лятото, спечели няколко турнира в България и чужбина и стана държавен шампион на скок височина в зала и на открито. За силния сезон говорят и резултатите му. 22-годишният талант скочи на 13 състезания над 2.20 м, а в 8 старта има над 2.25 м. В периода от 12 до 27 февруари (само за 15 дни) Иванов направи 6 състезания в зала с резултати от 2.11 м до 2.22 м, а през лятото 10 старта с височини от 2.20 м до 2.29 м.
По-оспорвана ще е битката за разпределяне местата след първото, тъй като свищовските спортисти имат силни резултати и от международни състезания. Тържествена церемония и награждаването са насрочени за края на месец януари, съобщи заместник- кметът Борислав Замфиров.
През 2017 г. свищовските спортни клубове ще вземат по-голяма субсидия от Общината. Направените промени в Наредбата за разпределение на средствата гарантират на всеки клуб минимум от 1700 лева. Десет процента от субсидията ще бъдат отделени за стимулиране на високо спортно майсторство, т.е. резултати от международни изяви. Разликата пък ще бъде разпределена по точкова система на базата на постигнатите успехи. Със сигурност сумата за разпределяне ще е по-голяма в сравнение с миналата година, но точният размер ще бъде оповестен по време на сесията на Общинския съвет, на която ще бъде приет Бюджет 2017.
До сега за спортните клубове от Община Свищов се разпределяха 40 000 лева годишно.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново