Свилен Нейков и Тотю Младенов огледаха спортните бази, утре идва и министър Кралев

Публикувано на вт, 15 сеп. 2015
323 четения

Свилен Нейков и Тотю Младенов бяха на посещение във В. Търново и огледаха обновения спортен комплекс “Ивайло” заедно с кмета Даниел Панов и областния управител проф. Пенчо Пенчев. Двамата бивши министри в момента са съветници по спорта на премиера Бойко Борисов. Именно със средства, отпуснати по времето на Свилен Нейков като спортен министър, започнаха реконструкциите на спортните терени във В. Търново.
Гостите разгледаха терена и пистата на стадион “Ивайло”, след което обстойно огледаха отвътре и южните спортни зали. Двамата изказаха сериозно задоволство от видяното, с тях бяха коментирани и бъдещите планове за подновяване на електрическото осветление на стадиона и другите проекти, дадоха ценни идеи за бъдещото стопанисване и менажиране на спортните съоръжения.
Те се срещнаха и с Трифон Иванов, и с шефовете на “Етър”, като получиха от Бончо Генчев виолетови шалчета на тима, а Тотю Младенов с интерес дискутира с президента на клуба Александър Нанков футболното настояще на етърци.
Утре пък кметът Даниел Панов ще посрещне министъра на младежта и спорта Красен Кралев, който идва на посещение  във връзка с Европейска седмица на спорта. Старата столица в партньорство със спортното министерство организира  множество събития в рамките на инициативата под мотото “BeActive”.
На стадион “Ивайло”, в залите на комплекса, в спортната зала до СОУ “Емилиян Станев” и в зала “Сава Величков” активно спортуващи, както и родители, деца и младежи, тепърва избиращи спорта, ще имат възможност да тренират, да се срещнат и да разговарят с треньори и спортни деятели. Спортните прояви са за всеки, който желае да бъде активен физически, независимо от възраст, пол или двигателно ниво.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново