Световното по футбол стартира утре, 3 млрд. зрители ще гледат мачовете

Публикувано на ср, 13 юни 2018
205 четения

След “Ролан Гарос”, “Янтра ДНЕС” със свой пратеник и на Мондиал-2018

От 14 юни до 15 юли светът ще е футбол. Домакин на 21-ото световно първенство ще бъде Русия. Мачовете ще се играят на 12 стадиона. Някои от тях са реновирани, а други са изградени специално за мондиала.
Очаква се мачовете да се гледат от 3 милиарда души на планетата, а броят на феновете, които ще посетят Русия, ще е близо милион.
Панамецът Роман Торес, който е 99 кг, ще бъде най-тежкият футболист на световното. След него с 98 са англичанинът Хари Макгуайър, защитникът на Дания Яник Вестергард и халфът на Саудитска Арабия Абдула ал-Хаибари. Най-леките от всички са Такахаши Инуи от Япония, Хавиер Акино от Мексико и Мбарк Бусуфа от Мароко, които са само по 59 кг. Най-висок е хърватинът Ловре Калинич, който е 201 см. Единственият друг над 2 м е Вестергард. Най-ниски – само 165 см, са Алберто Кинтер (Перу), Яхиа ал-Шехи от Саудитска Арабия и Джердан Шакири от Швейцария. Най-високият отбор е Сърбия със средно 186,69 см, малко пред Дания – 186,6. Датчаните са най-тежки със средно тегло 82,6 кг.
“Янтра ДНЕС” за пореден път ще ви направи съпричастни с най-голямото футболно събитие. Областният всекидневник ще има свой пратеник на Мондиал-2018 след груповата фаза и планира репортажи и снимки от мястото на събитието. От утре пък стартира рубриката си с ежедневни прогнози за мачовете, в която ще даваме думата на известни великотърновски футболни деятели, играчи, ветерани, съдии с техните прогнози и очаквания за мачовете от световното.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново