Светла Йорданова стана държавен шампион по ускорен шах

Публикувано на пн, 20 юни 2016
261 четения

Великотърновската шахматистка Светла Йорданова от ШК “Етър” спечели шампионската титла на ускорен шах на провеждащите се в Приморско държавни първенства. Тя събра актив от 3 т. от четири възможни и оглави класирането при жените. Сребърна медалистка стана друга великотърновка – състезаващата се за “Хармония” (Шабла) Цвета Галунова с 2.5 точки, която ден по-рано пък стана шампион на блиц. Трета е Гергана Пейчева.
Светла Йорданова стартира с победа над Гергана Пейчева от “Левски”, но във втория кръг допусна загуба от Доника Шивачева от “Тунджа”. До края тя прибави победи и над Цвета Галунова и Стефи Бедникова от “Капабланка” (Дупница).
Любопитното е, че в колекцията на Светла Йорданова липсваше само титлата по ускорен шах, която сега прибави. Тя е шампион по блиц, а м.г. стана първенец на България и на класически шах при жените.
При мъжете на ускорения шах “Етър” прибави престижното 7-о място на Емил Петков с 4 точки от 6 възможни, като на блица също се представи добре -десето място от 33 участници.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново