Стоян Големанов стана за пети път Спортист № 1 на Горна Оряховица

Публикувано на пт, 22 Дек. 2017
793 четения

Световният шампион по канадска борба Стоян Големанов стана за пети път Спортист № 1 на Горна Оряховица. Признанието т.г. идва за второто му място на световното първенство. Негови подгласници станаха съотборникът му Пламен Димитров и Валентин Савов и Христина Савова от “Моделист”. Пети е Мирослав Христов (борба), следвана от съвместната тройка жени на двата акробатични клуба “Акро Нова” и “Джим денс” Михаела Илиева, Нелина Иванова и Цветелина Савова. Десятката допълват борците Стефан Ганчев, Мишел Михайлов, Юсни Юсниев и Йордан Попов.
В класацията за най-добър спортист на Г. Оряховица до 19 г., която се прави с гласуване на треньорите, победител е Аделина Момъкова от клуба по борба. Втори е акробатът Ивайло Люцканов от “Акро Нова”, следват Мартин и Данаил Николаеви от “Джим денс”, Калина Калева (лека атлетика, “Локо 55”), Захари Захариев (армрестлинг, “Локо 96”) и Тодор Атанасов (силов трибой “Локо Олимп”), Йоана Йорданова (бокс), Десислава Ангелова (тенис на маса) и Сара-Мария Данаилова (бадминтон).
Теньор на годината стана наставникът на първите двама в десетката Цветан Гашевски, приз за най-успешен треньор получава и Йордан Димитров от ХК “Локомотив”. За проявен спортен дух и мъжество е отличен незрящият състезател по канадска борба Марин Пейчев.
Мъжкият отбор на ХК “Локомотив” е обявен за отбор на годината, а 19-годишните младежи на същия клуб са най-добър отбор при младите. С грамота и почетен знак на Община Г. Оряховица пък бе изпратен треньорът на боксьорите Свилен Русинов, който вече е зам.-кмет на Тетевен.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново