Стелиян Добрев изчезва към “Славия”

Публикувано на ср, 6 ян. 2021
290 четения

“Етър” е на път да изпусне младия си талант Стелиян Добрев, който е пред преминаване в столичния “Славия”. “Белите” се възползват от факта, че 17-годишният полузащитник все още няма подписан професионален договор с родния си клуб и са го убедили да се премести на “Овча купел”.
Добрев безспорно бе откритието на “Етър” през изминалата година. Той записа 12 мача в Първа лига, в които вкара един гол и се отчете и с две асистенции. Изигра общо 744 минути в шампионата.
През зимната пауза Стелиян получи сериозна контузия по време на индивидуален крос в родното Севлиево. Халфът счупил костица на ходилото и ще отсъства от терените два месеца. Междувременно обаче с него са се свързали от “Славия”, като според запознати разходите по операцията му са поети от президента на “белите” Венцеслав Стефанов.
Проблемът за “Етър” е, че Стелиян Добрев няма навършени 18 години и с него няма как да бъде подписан професионален договор, така че той сам може да избира къде ще играе. “Славия” или всеки клуб, който го вземе сега, ще дължи компенсация на “Етър”, но чак след като подпише професионален контракт с играча, а това не може да стане преди 12 ноември т.г. Според запознати столичният клуб ще плати тогава само минимална неустойка, която ще е около 40 000 лева.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново