Стефан Ангелов поема “Етър-2”

Публикувано на пт, 16 Дек. 2022
352 четения

Директорът на детско-юношеската школа на “Етър” Стефан Ангелов е новият старши треньор на дублиращия тим на “виолетовите”. Решението е на ръководството на футболния клуб. Младите “боляри” завършиха на последното място през есента в Северозападната Трета лига и напролет ще водят битка за оставане в третия ешелон.
Отборът ще бъде подсилен и с по-опитни футболисти, те ще бъдат и играещи помощник-треньори. “Имената на хората от екипа си ще обявя следващата седмица. Целта е да продължим да развиваме млади футболисти и да вкараме повече играчи в мъжкия отбор на “Етър”, коментира Стефан Ангелов, който ще продължи да бъде и директор на цялата школа.
Освен обявените досега контроли ще бъдат насрочени и още, сред които и срещу “Лудогорец-3” (Разград). Подготовката ще започне на 6 или на 13 януари, в зависимост от това кога ще стартира пролетният полусезон в Северозападната Трета лига – на 18 или 25 февруари.
Много силно представяне на детския футболен турнир “Кронос къп” в Пловдив направи набор 2011 г. на “Етър”. Воденият от Свилен Василев тим се класира на второ място, без да загуби мач в редовното време и да допусне гол. Надпреварата се проведе в зала “Атрим Арена”, най-голямата зала за футбол в България, с площ 4000 кв. метра и с изкуствена трева по стандартите на УЕФА. В състезанието се включиха 16 отбора, сред които най-силните у нас във възрастта, разделени в четири предварителни групи. “Виолетовите” надежди победиха в своята връстниците си от “Приказките” (Добрич) с 2:0 и “Кърджали” с 3:0 и завършиха наравно 0:0 с ЦСКА. На четвъртфинала бе елиминиран “Олимпия” (София) с 3:0, а на полуфинала “Ботев” (Пловдив) с 1:0. На финала етърци отново срещнаха ЦСКА, като в редовното време съперниците пак не си отбелязаха гол. Така се стигна до дузпи за определяне на крайния победител. При тях малките “армейци” се наложиха с 2:0 и вдигнаха купата. Калин Дъров спечели приза за голмайстор на “Кронос къп”, а вратарят Вилислав Цонев заслужаваше този за № 1 на своя пост, обобщи Свилен Василев.
“Представихме се отлично на най-силния турнир в България с участието на всички елитни школи! Само малшанс ни попречи да спечелим турнира, но повече се радвам на израстването на децата и това, че вече си вярват, че са сред най-добрите в страната на тази възраст! Въпреки че в изминалата календарна година този отбор спечели 5 турнира и достигна до още три финала, ни предстои много работа, за да успеем да задържим и развием това, което имаме, и да направим трудния преход към Футбол 11. Селекцията на деца от региона в тази възраст ще продължи с цел още повече да засилим конкуренцията в състава. Благодаря на всички родители за доверието и подкрепата!”, каза още наставникът на малките етърци.
Трети в класирането е “Звездичка” (Бургас), четвърти е “Ботев” (Пловдив), пети – “Дунав” (Русе), шести – “Левски” (София).
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново