Стартират Ученическите игри по футбол в общината

Публикувано на пн, 23 Ное. 2015
295 четения

15 отбора се включиха в общинския етап на Ученическите игри по футбол във В. Търново, които стартират от днес, съобщиха спортните експерти в Общината Йордан Дурчев и Георги Давидов. Мачовете ще се играят на терените в Леденик и Шемшево. За отборите е осигурен транспорт, който ще тръгва половин час преди началото на всяка среща от централния вход на стадион “Ивайло”.
Във възрастовата група 5-7 клас се включват четири училища, чийто отбори ще се срещат всеки срещу всеки. Днес в Шемшево са мачовете ОУ “Св. П. Евтимий” – ОУ “Д. Благоев” и ОУ “Бачо Киро” – ОУ “Хр. Ботев”.
Шест са отборите при юношите 8-10 клас, разделени в две групи. В първата са ЕГ “Проф. А. Златаров”, ПМГ “В. Друмев” и ПГТ “Д-р В. Берон”, а във втората – ПГЕ “А.С. Попов”, ПГСАГ “Ангел Попов” и ЧПГ “АК-Аркус”. Двубоите днес противопоставят от 11 и от 13 ч. в Леденик двойките ПМГ “В. Друмев” – ПГТ “Д-р В. Берон” и ПГСАГ “Ангел Попов” – ЧПГ “АК-Аркус”.
В две групи са и петте отбора при средношколците 11-12 клас. В едната всичко ще приключи с мача ЕГ “Проф. А. Златаров” – ПМГ “В. Друмев” на 24 ноември от 13 ч. в Леденик. Във втора група във вторник от 11 ч. в Леденик играят Старопрестолна гимназия по икономика – ПГЕ “А.С. Попов”. В четвъртък от 11 ч. в Леденик е мачът СГИ – ПГСАГ “Ангел Попов”, а на 1 декември отново в Леденик се срещат ПГЕ “А.С. Попов” и ПГСАГ “Ангел Попов”. Програмата предвижда общинските първенци по футбол в трите възрастти да бъдат излъчени до 2 декември.
Съорганизатори са Община В. Търново, ОП “Спортни имоти и прояви” и кметство Шемшево. Зоналният съвет на БФС в старата столица осигурява съдиите на срещите.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново