Сребро и бронз за борците от областта на държавното първенство по борба

Публикувано на ср, 18 февр. 2015
274 четения

259 състезатели от 47 клуба премериха сили на държавния личен шампионат по свободна борба за деца в Сливен. Борците от областта извоюваха сребърен и бронзов медал. В  категория 73 кг Симеон Ангелов от свищовския клуб “Академик 2012” стигна до финалната среща, в която загуби от Теодоси Златев от “Енергетик” (Гълъбово) и трябваше да се задоволи със сребърното отличие. В същата категория Веселин Пеев от клуба по борба “Дан Колов” (Елена) стигна до мач за бронзовия медал, в който загуби от Стилян Сотиров от Бургас и завърши на пето място. Георги Георгиев от “Локомотив” остана девети. Единственият медал за горнооряховския “Локомотив” донесе Исмаил Помаков, който взе бронз в категория 38 кг, където участие взеха рекорден брой състезатели – 43. Възпитаникът на треньора Николай Ганев започна вихрено и тушира последователно Емре Илязов от “Цар Калоян” и Йоан Чолаков от Варна. В третия кръг Исмаил загуби от Радомир Стоянов от Ст. Загора, който обаче стигна до финал и го изведе до репешажите. В тях Помаков първо надигра съотборника си Христо Мересис, след това се справи и със Сашко Костадинов от “Армеец ЦСКА”, а в решителната среща за бронза надигра Бирджан Гюлсевим от Паисиево.
На победа от бронза в тази категория остана Петър Петков от “Царевец-Етър 93”, който загуби схватката за бронза с Енис Мустафа от Кърджали и се подреди пети. Христо Мересис от “Локомотив” е девети, Йордан Касабов от “Етър Виктори 2011” е 24-ти.
В тежката категория +73 кг Даниел Стефанов от “Дан Колов” загуби в малкия финал от Веселин Веселинов от Добрич и е пети. Марин Маринов постигна най-доброто класиране от представителите на “Етър Виктори 2011”, завършвайки пети в кат. 32  кг. Съотборникът му Владислав Димитров е 15-и, Александър Тодоров от “Царевец Етър 93” е 21-ви. В кат. 35 кг Михаил Лазаров от “Царевец Етър 93” е седми, Преслав Лилов от “Локомотив” е 14-и, Стоян Стоянов от “Етър Виктори 2011” е 22-ри. В кат. 42 кг Кристиян Стоянов от Елена е 9-и, Александър Александров от “Царевец Етър 93” е 17-и. В кат. 66 кг Николас Димитров от “Локомотив” е десети, Теодор Мартинов от “Етър Виктори 2011” е 12-и в кат. 53 кг. Иван Николов от “Локомотив” се подреди 14-и в кат. 59 кг.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново