Сребърни медали за ВТУ на лекоатлетически крос

Публикувано на чт, 6 апр. 2023
179 четения

Сребърни медали спечели Великотърновският университет от Националния университетски шампионат по лекоатлетически крос, проведен в Ямбол. На второ място се класира Кристина Иванова. Редовната докторантка към катедра Теория и методика на физическото възпитание, дебютира за ВТУ.
34 състезателки стартираха на 2000 м по разнообразната с изкачване и спускане обиколка в парк “Боровец”. Победи Полина Тодорова от Шуменски университет, следвана от представителката на ВТУ Кристина Иванова и Елица Тодорова от УНСС. Виктория Генева и Силвия Тодорова от ВТУ също бягаха добре и се класираха съответно 25-а и 27-ма. Победителки в отборното класиране при жените станаха представителките на НСА “В. Левски”, а ВТУ зае престижното пето място.
Мъжете на Великотърновския университет с много силни и компактни резултати заслужиха второ място в отборното класиране. Първи на дистанцията от 6 км стана представителят на СУ Петър Борисов, а състезателите на ВТУ Христо Минков, Стефан Йорданов, Светослав Ботев и Димитър Дикелов се класираха съответно 6-и, 9-и, 12-и и 16-и и така заслужено взеха сребърните медали, изпреварени единствено от НСА.
Ръководители на отбора бяха доц. д-р Стефания Беломъжева-Димитрова и ас. д-р Иван Сираков от катедра ТМФВ. В първия ден от програмата се проведе и смесена щафета, като две жени и двама мъже от университет трябваше да пробягат по 1 км. Победител стана квартетът на НСА, а представителите на ВТУ Виктория Генева, Христо Минков, Кристина Иванова и Светослав Ботев водиха тежка борба за бронзовите медали, но останаха четвърти.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново