Сребърен и два бронзови медала за горнооряховските борци от международен турнир в Гълъбово

Публикувано на пн, 10 апр. 2023
112 четения

124 борци от 26 отбора от България, както и тимове от Турция, Молдова и Северна Македония взеха участие в Международния турнир по свободна борба за момчета “Злати Динев Ройдев”, проведен в Гълъбово. Горнооряховският “Локомотив” участва със седем състезатели, като за двама това беше и официално преборване за място в националния отбор за Балканското първенство в Серес в началото на май.
Възпитаниците на треньорите Николай Ганев и Пламен Дончев спечелиха един сребърен и два бронзови медала.
Йордан Папазов се пребори за сребърен медал в категория до 48 кг. В схватката за златото той отстъпи на Мерджан Халили от Северна Македония.
Дениз Ахмедов, който е още във възраст деца, стартира при по-големите и завоюва бронзов медал. Дениз поведе с 6:2 в първата си среща с Джем Мехмед от Острово, но допусна загуба. Съперникът му стигна финалите и даде на Дениз шанс за репешажите, където в схватката за 3-5 място Дениз тушира Мирослав Атанасов от клуб “Илия Павлов” (Велико Търново).
В кат. 75 кг Никола Стоянов започна със схватка с Денислав Стоянов от “Локомотив” (Пловдив), която беше и преборване в категорията за Балканиадата. Никола водеше с 5:2 30 секунди преди края, когато допусна да бъде изтласкан от тепиха и съперникът му обърна резултата до 6:5. Пловдивчанинът стигна до финала и издърпа Никола Стоянов до репешажа. Там той победи с туш Михаил Маринов от Сливен, а в спора за 3-5 място отново с туш се наложи и над Димитър Николов от “Янчо Патриков ЦСКА”, което му донесе и бронзовия медал.
На крачка от медала остана Петър Мутафов в кат. 68 кг. Той загуби полуфинала от Венелин Георгиев от “Левски”, а в битката за бронза отстъпи на Никифор Петров от Търговище. Въпреки това той ще е единственият представител на “Локомотив” на Балканското, тъй като си извоюва това право на Републиканското първенство.
Илиян Ангелов в кат. 44 кг имаше шанс за Балканиадата, но загуби преборването с Пламен Стамов от Средец. В кат. 68 кг Мартин Цонев стана седми, а в кат. 68 кг Ангел Троплев е на десетото място.
Георги КРЪСТЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново