Спортната зала в Павликени вече има нова настилка и нови съоръжения

Публикувано на чт, 21 февр. 2019
243 четения

Спортна зала „Йордан Петров – Графа“ в Павликени отново отвори врати след мащабен ремонт. Подменена е подовата настилка, доставени са нови спортни съоръжения – врати за хандбал, мрежа със стойки за волейбол, мрежа за тенис и мултифункционално спортно табло с безжично управление. Официалното откриване на обекта направиха кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов и арх.Атанас Христов, представител на фирмата-изпълнител.
„Ние не само изграждаме напълно нови обекти, но и се стремим да поддържаме в спретнат и комфортен вид съществуващите. Правим всичко по силите си да осигурим на спортуващите в Павликени инфраструктура и съоръжения, с каквито малко общини от нашата категория могат да се похвалят. Развитието на спорта е приоритет в управлението на община Павликени. Само за последните четири години в нашия град вече имаме новосъздадени клубове по шахмат, тенис на маса, водни спортове, както и офроуд клуб“, заяви кметът инж. Манолов.
Общата стойност на ремонтните дейности е 149 639 лв. с ДДС. Цялата сума е осигурена от бюджета на Община Павликени. Ремонтът се проведе в периода от ноември до февруари т.г.
Главната цел на ремонта бяха подмяната на подовата настилка и монтаж на съвременна подова спортна система, сертифицирана за няколко вида спорт.
Община Павликени е изготвила и проект за цялостна реконструкция на сградата. Неговата стойност е 909 068,62 лв. С него Общината трябваше да кандидатства за финансиране по ПРСР, но заради промяна в условията и критериите за подбор и най-вече драстично намалената максимална стойност на допустимите разходи, това не беше осъществено.
Затова ремонтът на спортната зала ще бъде извършен на етапи. По тази причина в бюджета за мииналата година бяха предвидени средства за ремонт единствено на спортната настилка и монтаж на спортни съоръжения.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново