Спортна зала “Никола Петров” в Горна Оряховица ще бъде реновирана до юни 2026 г.

Публикувано на пт, 10 май 2024
101 четения

Подписан е договорът за енергийното обновяване на Спортна зала “Никола Петров”. Той е между Община Горна Оряховица, от една страна, и от друга – МРРБ, структура за наблюдение и докладване по инвестиция “Подкрепа за обновяване на сградния фонд” за подмярка “Обновяване на нежилищни сгради, включително обществени” – Главна дирекция “Стратегическо планиране и програми за регионално развитие”.
Съгласно договора общата стойност на проекта е 1 915 898,51 лв. От тях безвъзмездното финансиране по Механизма за възстановяване и устойчивост е в размер на 1 814 248,05 лв., а собственото участие на Общината възлиза на 101 650,46 лв. Дейностите трябва да приключат до края на юни 2026 г., като срокът за изпълнение на инвестицията е общо 27 месеца. Строително-монтажните работи предвиждат топлинно изолиране на покрива и на фасадите на сградата, а също подмяна на дограмата и на отоплителната инсталация. Ще бъдат осъществени и мерки за достъпна среда.
30% спестяване на първична енергия за сградата се очаква след въвеждането на енергийните мерки, ще бъдат намалени емисиите на парникови газове. Ще се подобрят и условията в помещенията.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново