Спортът отново обедини децата

Публикувано на чт, 28 юни 2018
335 четения

Децата от двата Центъра за настаняване от семеен тип за деца, ул. “Цветарска” № 14, Велико Търново, обичат състезанията. Подготовките за тях ги сплотяват, хъсът за победа е неописуем, а емоциите от победите са неповторими и продължават до следващото състезание. Всяка пролет футболните турнири за деца в неравностойно положение, организирани от Фенклуб “Манчестър Юнайтед” в продължение на 9 г., ги събираха в двубои, оставящи неповторими вълнения.
Тази година турнир нямаше и децата споделиха с екипа идеята да се организират футболни срещи между момчета от Центровете за настаняване от семеен тип за деца без увреждания ЦНСТДБУ 1 и 2, ул. “Цветарска”; ЦНСТДБУ 2 и 3 на ул. “Ил. Драгостинов” и ул. “Колоня товар” и ЦНСТДБУ на ул. “Н. Габровски” № 49, срещу момчета – бивши възпитаници на тези социални услуги.
Спортният празник се състоя със съдействието на Община Велико Търново, като за целта беше предоставена базата на Спортни имоти в кв. “Картала”. Събитието беше част от дейностите на Спортен клуб “Широко сърце”, създаден неотдавна в тези социални услуги и Сдружение “ЗОВ-България”, чийто председател Шарлот Хели лично присъства, приветства децата и връчи наградите на победителите.
Доброволците от тази организация, които осъществяват целогодишно дейности с децата от ЦНСТДБУ, пък организираха за малките участници в празника интересни игри и забавления в просторния парк около футболното игрище. Рефер на футболните срещи бе Петко Павлов – управител на “Спортни имоти”, а пожелания за успех отправи Христомир Христов – световен шампион по културизъм. Съпричастни към случващото се бяха учители и мажоретки от Професионална гимназия по моден дизайн, които поздравиха децата с танци.
Летяха топки, балони, звучеше музика, детски песни, усмивки, радостни викове и ръкопляскания в подкрепа на състезателите. На спортистите от ЦНСТДБУ 1 и 2, ул. “Цветарска”, бяха връчени грамоти за особен принос към спортните дейности в социалната услуга през годината, както и за призовите места, заели по време на зоналните и национални турнири, организирани от Спортната федерация за деца в риск, гр. София. Всички бяха победители, защото всъщност победи спортът.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново